Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintomis slyvomis

6 asm.

Gaminimas 40 min.

Reikia:

  • 1,5 l sultinio

  • 1 vidutinis svogūnas

  • 1 vidutinė morka

  • 1 skiltelė česnako

  • ½ obuolio

  • 1 šaukštas aliejaus

  • 8–10 džiovintų slyvų

  • 200 g konservuotų pupelių

  • 2 nedideli virti burokėliai

  • druskos

  • ½ citrinos sultys

  • 1 šaukštelis cukraus (pagal skonį)

  • 8–10 riekelių rūkytos šoninės

1. Svogūną ir morką supjaustykite šiaudeliais, obuolį sutarkuokite, česnako skiltelę sutraiškykite.

2. Puode storu dugnu pakaitinkite aliejų, apkepkite morką ir svogūną. Dėkite tarkuotą obuolį, česnaką ir trumpai pakepkite.

3. Supilkite sultinį, užvirinkite. Sudėkite džiovintas slyvas, pavirkite 5 minutes. Sukrėskite pupeles, užvirus sultiniui sumažinkite kaitrą ir virkite dar 5–7 minutes.

4. Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į sriubą. Supilkite citrinos sultis. Pasūdykite ir, jei reikia, paskaninkite cukrumi. Užvirinkite ir nukaiskite.

5. Keptuvėje pakepkite šoninę, kol bus traški.

6. Sriubą supilstykite į lėkštes, įmeskite šoninės gabaliukų.

Skanaus!