Burokėlių sriuba su antiena ir džiovintais grybais

4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.

Reikia:

  • 700 g šviežių ančiukų petukų

  • 500 g svogūnų

  • 30 g džiovintų grybų miltelių

  • 2 virti burokėliai

  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

  • Aliejaus kepti

  • Druskos

  • 1 šaukštelis kmynų

  • 1 citrinos sultys

  • 2–3 šakelės čiobrelio

1. Šviežius ančiukų petukus užpilkite vandeniu ir išvirkite.
 
2. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su 1 šaukšteliu cukraus ir kepkite, nustatę mažą kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės dvigubai, o jie patys taps gražios gintarinės spalvos ir permatomi.
 
3. Į sultinį sudėkite svogūnus, suberkite grybų miltelius, kmynus, pavirkite 10 min. Pabaigoje burokėlius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite juos į sriubą. Pagardinkite citrinos sultimis, įdėkite čiobrelio ir pavirkite 5–7 min.