Gardi burokėlių sriuba, kurios labai norisi po švenčių

Atnaujinta: bal 2

Yra patiekalų, kurių labai norisi iki soties prisilepinus šventinėmis įmantrybėmis. Kai taip nutinka, gelbsti paprasti, geri receptai. Pavyzdžiui, burokėlių sriuba.

VMG nuotr.

Burokėlių sriubai reikia:

  • marinuotų burokėlių

  • 1,5 l vištienos arba daržovių sultinio

  • 1 pakelio antienos kulšelių

  • 4 šaukštų pomidorų padažo

  • 200 g burokėlių

  • 2 morkų

  • Nedidelio gabaliuko saliero gumbo

  • 1 didelio svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • malto cinamono

  • juodųjų pipirų

  • akmens druskos

  • Juodos duonos, grietinės ir petražolių patiekti

  1. Antienos kulšeles su prieskoniais iškepkite kaip nurodyta ant pakelio. Išimkite, sudėkite kulšeles į puodą. Likusias sultis supilkite į keptuvę.

  2. Sultiniu užpilkite kulšeles ir virkite mažoje kaitroje.

  3. Morkas, svogūnus, salierą ir papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Pabarstykite maltu cinamonu, juodaisiais pipirais ir akmens druska. Sudėkite pomidorų padažą ir troškinkite 4–5 min.

  4. Į sriubą sudėkite burokėlius ir virkite toliau. Kai daržovės pasitroškins, sužerkite jas į puodą su sriuba ir virkite dar 10–15 min. Prieš patiekdami suberkite smulkintą česnaką ir petražoles.

  5. Patiekite sriubą su juoda duona ir grietine. Gausiai užberkite juodųjų pipirų.

Skanaus!