4 porcijoms
Trapiai tešlai:
200 g miltų
110 g sviesto
1 kiaušinio žiupsnelio
kepimo miltelių
druskos
Įdarui:
4 bulvių
2 ropinių svogūnų
1 šaukšto džiovinto peletrūno
100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
100 ml grietinėlės (35 proc.)
½ kiaušinio druskos,
pipirų
1. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, per burokinę tarką sutarkuokite sviestą. Išmaišykite, įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Ją dėkite 1 val. į šaldytuvą.
2. Iškočiokite atvėsusią tešlą. Ja išklokite kepimo formą su krašteliu ir iškepkite 180 °C. Kepkite apie 10 min.
3. Rankine pjaustykle plonais griežinėliais supjaustykite bulves ir svogūną. Suberkite smulkintą sūrį, peletrūną, įpilkite grietinėlės, paskaninkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
4. Supilkite įdarą ant tešlos. Dėkite kepti į 160 °C orkaitę. Kepkite apie 35–40 min.
Skanaus!