Burgundiškos jautienos pyragas

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 160 °C

Reikia:

  • 400 g jautienos nugarinės

  • 3 morkų

  • 3 svogūnų

  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

  • 2 šaukštų pomidorų pastos

  • 1 taurės burgundiško vyno (nealkoholinio)

  • 1 l jautienos sultinio

  • 1 indelio perlinių svogūnėlių

  • 250 g pievagrybių

  • 1 pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos

  • druskos, pipirų

  • šlakelio aliejaus

1. Mėsą supjaustykite smulkesniais kubeliais ir atskirai apkepkite įkaitintoje keptuvėje. Kepkite po nedaug, kad mėsa neatvėsintų keptuvės ir neprarastų savo sulčių.

2. Morkas ir svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę ir apkepkite.

3. Kai apskrus, įdėkite pomidorų pastos ir paskrudinkite. Sudėkite apkeptą mėsą ir užpilkite vynu bei sultiniu. Garinkite, kol mėsa taps minkšta, o troškinys sutirštės.

4. Pievagrybius supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Sudėkite į troškinio virimo pabaigą kartu su svogūnėliais.

5. Norimą kepimo indą išklokite iškočiota sluoksniuota tešla ir subadykite šakute. Sudėkite troškinį. Ant viršaus uždėkite dar tešlos. Subadykite šakute. Ištepkite aliejumi ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min.