Bulvytės fri su baltymais ir prieskoniais orkaitėje

3-4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Reikia:

  • 4 stambių bulvių

  • 1 kiaušinio baltymo

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio saldžiųjų paprikų miltelių

  • Mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių

  • Varškės padažui:

  • Ryšelio krapų

  • 1 skiltelės česnako

  • 100 g varškės

  • 100 g natūralaus graikiško jogurto

  • Žiupsnelio druskos

1. Bulves kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,7 cm lazdelėmis.

2. Baltymą lengvai paplakite šakute.

3. Bulvių lazdeles apvoliokite baltyme, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabarstykite druska, paprikomis bei prieskoninėmis žolelėmis. Šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.

Varškės padažo gaminimas

1. Krapus smulkiai supjaustykite, česnaką taip pat susmulkinkite. Varškę sumaišykite su jogurtu, krapais ir česnaku, įberkite druskos.