Bulvių riekelių „rožės“

Reikia:

  • 3-4 vienodo vid. dydžio bulvių

  • Druskos

  • Šviežiai grustų juodųjų pipirų

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 6- 8 ilgų riekelių šoninės

  • TERRA CRETA alyvuogių aliejaus

Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles.Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausia – specialia pjaustykle).Bulvių griežinėlius sudėkite ant šoninės riekelės vienu sluoksniu tolygiai. Pabarstykite druska, pipirais, užberkite dalį tarkuoto sūrio, susukite į rožę, sudėkite į keksiukų formelę ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 min. Išimkite.