Bulvių riekelių apkepas su lęšiais ir daržovėmis

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 paprikos

  • 1 morkos

  • 400 ml virtų lęšių

  • 1–2 šaukštų pomidorų padažo

  • 1 šaukštelio garam masalos

  • 2–3 didelių bulvių

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Sviesto (formai patepti)

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi. Taip pat supjaustykite papriką ir morką, kartu pakepinkite. Kai daržovės suminkštės, suberkite virtus lęšius, pakaitinkite, supilkite pomidorų padažą, prieskonius ir dar pakepinkite apie 4–5 min. Įberkite druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

2. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis.

3. Kepimo formą patepkite sviestu, sukrėskite lęšių įdarą, ant viršaus sudėkite bulvių riekeles.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite maždaug 45 min., kol patiekalas gražiai apskrus ir pasidengs traškia plutele. Jei bulvės per greitai apskrunda, uždenkite jas aliuminio folija. Patiekite su žaliomis daržovėmis.