Atnaujinta: 2023 m. spalio 22 d.
500 g grūstų bulvių
100 ml pieno
100 g tarkuoto kietojo sūrio
400 g šaltai rūkytos lašišos filė
sviesto (formai patepti)
200 ml jogurto
100 ml plakamosios grietinėlės
2 kiaušinių
žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelio druskos
žiupsnelio citrinpipirių
ryšelio krapų
Formą apkepui gausiai patepkite sviestu.
Bulves sumaišykite su pienu, sūriu ir vienu kiaušiniu, bet neplakite. Sudėkite į formą, išlyginkite.
Ant viršaus sudėkite žuvies gabaliukus.
Sumaišykite jogurtą, grietinėlę ir kiaušinį. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievelę, druską, citrinpipirius, galite šiek tiek pasmulkinti krapų.
Kepkite 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite gausiai užbėrę krapų.
Skanaus!