Bulvinis blynas-apkepas su feta graikiškais motyvais

Atnaujinta: 2020 m. gruodžio 6 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 600 g bulvių

  • 1 svogūno

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio raudonėlio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Aliejaus (kepti)

  • 120 g fetos

  • Keptų pomidorų, mėgstamų žalumynų (patiekti)

  1. Bulves sutarkuokite stambia tarka. Smulkia sutarkuokite svogūną ir česnaką arba susmulkinkite juos trintuvu.

  2. Įmuškite kiaušinį, suberkite raudonėlį, druską, šviežiai grūstus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite.

  3. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite bulvių masę. Ant viršaus patrupinkite fetos.

  4. Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.

  5. Patiekite su keptais pomidorais ir mėgstamais žalumynais.

Skanaus!