Brandintos jautienos kepsnys su aviečių padažu, avokadu ir kalendromis

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Reikia:

Brandinta jautiena

Padažui:

  • kelios skiltelės česnako

  • balzaminis actas 2 šaukštai

  • cukraus sirupas 1 šaukštas

  • druska, pipirai

Garnyrui:

  • avokadas

  • kaleandros

  • salotų mišinys

  • pomidoriukai

  • svogūnas

  • kelios avietės papuošimui

1. Į lėkštę dėkite salotų mišinį, avokadą perpjaukite per pusę ir uždėkite ant jo kalendrų, padėkite į lėkštę. Uždėkite per pusę perpjautų pomidoriukų ir šiaudeliais pjaustytą mėlynąjį svogūną, taip pat – kelias avietes.

2. Padažui aliejuje pakepkite sutraiškytas česnako skilteles. Kai apskrus, supilkite balzaminį actą ir cukraus sirupą. Sudėkite likusias avietes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Kepsnį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite supjaustytą kartu su salotomis ir aviečių padažu.