3–4 asmenims
Gaminimas – 10 min.
Kepimas – 30 min.
Tešlai:
300 ml pieno
1 šaukštelis krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas aliejaus + aliejaus kepti
1 kiaušinis
170 g miltų
Cinamono užpilui:
120 ml aliejaus
2 šaukšteliai cinamono
50 g rudojo cukraus
Tešlai suplakite visus ingredientus. Tešla turi būti tirštesnė nei lietiniams ir truputį skystesnė nei sklindžiams.
Atskirai sumaišykite ingredientus užpilui. Užpilą perpilkite į konditerinį maišelį arba indą su snapeliu, kad būtų patogu piešti.
Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, truputį sumažinkite kaitrą ir pilkite tešlos. Pieškite ant viršaus cinamono spiralę. Truputį palaukite, kol blynelio apačia apkeps, ir apverskite. Kepkite, kol iškeps.
Nuimkite, popieriniu rankšluosčiu nuvalykite keptuvę, kad nedegtų cukrus su cinamonu. Lygiai taip pat kepkite kitus blynus.
Skanaus.