800 g „gyoza“ tešlos
1 kg žalių žirnelių
500 ml kokosų pieno
½ sviestinio moliūgo
2 svogūnų
400 g voveraičių
Saujos nuvalytų lazdynų riešutų
30 g linų sėmenų Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite, įdėkite žalių žirnelių ir patroškinkite įpylę 100 g kokosų pieno. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sutrinkite ir išmaišykite.
2. Linų sėmenis sumalkite ir sumaišykite su 3 kartus didesniu kiekiu vandens. Brinkinkite 10 min.
3. Ant „gyoza“ tešlos dėkite žirnelių įdaro, kraštus patepkite linų sėmenimis ir uždenkite kitu tešlos lakštu.
4. Sviestinio moliūgo žievę subadykite šakute ir kepkite iki 180 °C įkaitusioje orkaitėje apie 20 min. 6-ioms minutėms kartu sudėkite ir riešutus.
5. Pakepkite likusį svogūną, sudėkite iš orkaitės ištrauktą ir jau nuluptą moliūgą, įpilkite likusį kokosų pieną ir sutrinkite. 6. Raviolius virkite 2–3 min. Tuo tarpu įkaitintoje keptuvėje pakepinkite voveraites.
7. Raviolius pašlakstykite moliūgų padažu. Pabarstykite riešutais ir sudėkite keptas voveraites.
Skanaus!