Baltasis karštas nealkoholinis vynas

5-6 asm.

Gaminimas 20 min.

Reikia:

  1. 750 ml nealkoholinio imbierinio vyno
     
    500 ml obuolių sulčių
     
    1 apelsino
     
    1 cinamono lazdelės
     
    1 šaukšto kadagių uogų
     
    1 šaukšto medaus
     
    Rozmarino šakelės

1. Į storų sienų puodą supilkite imbierinį vyną, obuolių sultis. Perlaužkite cinamono lazdelę ir sumeskite į puodą. Išspauskite apelsino sultis, likusias puseles irgi galite sudėti į puodą.

2. Suberkite kadagio uogas, sudėkite medų ir lėtai kaitinkite. Kai gėrimo temperatūra pasieks maždaug 80 °C, nukaiskite ir uždenkite. Palikite pastovėti maždaug 10–15 min.

3. Supilstykite į puodelius ir įdėkite rozmarino šakelę.