Balta mišrainė pagal senovinį receptą

Atnaujinta: 2023 m. vasario 14 d.

2-3 asm.

Gaminimas 20 min.
 

Reikia:

  • 1 bulvės

  • 6 putpelių kiaušinių

  • 6–8 didelių krevečių

  • TERRA CRETA aliejaus

  • 1 šaukštelio persilado prieskonių

  • 100 g majonezo

  • Kelių lašelių „tabasco“ padažo

  • 1 šaukšto ikrų

  • 5–6 marinuotų agurkėlių

  • 1 šviežio agurko

  • 100 g žaliųjų žirnelių

  • 1 šaukšto kaparėlių

  • Krapų

1. Bulvę ir kiaušinius išvirkite, nulupkite. Krevetes apšlakstykite aliejumi, pabarstykite persiladu, suverkite ant iešmelio ir iškepti ant AEG druskos akmens.

2. Majonezą sumaišykite su „tabasco“ ir ikrais.

3. Kiaušinius, bulvę, agurkėlius ir agurką supjaustykite kaip mišrainei, gana smulkiai. Viską sumaišykite kartu, pagardinkite majonezo padažu.

4. Salotas sudėkite į kulinarinį žiedą, paspauskite. Nuimkite žiedą, patiekite kartu su krevečių iešmeliu ir krapais.