Baklažanų troškinys su avinžirniais

Atnaujinta: 2020 m. rugsėjo 14 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Troškinimas 25 min.

Reikia:

  • 1 svogūno

  • 5 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio rudojo cukraus

  • Aliejaus (kepti)

  • 3 baklažanų

  • 1 paprikos

  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • 100 ml pomidorų tyrės

  • 1 pakelio AUGA ekologiškų avinžirnių be sūrymo

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 stiklinės bulguro kruopų

  • 2 pomidorų

1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.

2. Nulupkite baklažanus ir supjaustykite stambiais kubeliais, taip pat supjaustykite papriką. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite baklažanus, apkepkite ir suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą. Suberkite raudonėlį, supilkite pomidorų tyrę, suberkite avinžirnius, uždenkite ir kaitinkite dar 10–15 min. Pagardinkite druska.

3. Dubenyje bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu (1:1,5), uždenkite plėvele ir palaikykite 5–7 min.

4. Pomidorus supjaustykite. Bulgurą patiekite su pomidorais ir baklažanų troškiniu.

Skanaus!