Kvapnioji avižinių dribsnių košė su tarkuotais moliūgais ir morkomis

Atnaujinta: 2021 m. kovo 22 d.

Greitų ir sočių pusryčių receptas. Avižinių dribsnių košė su tarkuotais moliūgais ir morkomis. Patiekalas, subalansuotas sveikiems pusryčiams.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Avižinių dribsnių košei su tarkuotais moliūgais ir morkomis reikia:

  • 80 g avižinių dribsnių

  • 250 g augalinio pieno

  • 100 g nuvalyto moliūgo

  • 1 morkos

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Muskato riešuto

1. Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro piene, dėkite į šaldytuvą.

2. Moliūgą sutarkuokite, taip pat sutarkuokite ir morką. Viską suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pasūdykite ir kepkite 3–4 min. Sudėkite avižinių dribsnių košę, viską išmaišykite ir pašildykite kartu. Ant viršaus patarkuokite muskato riešuto.

Skanaus!