Auksinė košė: avižiniai dribsniai su briuseliniais kopūstais, ciberžole ir karijų riešutais

Atnaujinta: 2022 m. rugsėjo 7 d.

Maistingas ir greitai pagaminamų pusryčių receptas: avižinių dribsnių košė su daržovėmis, ciberžole ir karijų riešutais.

VMG nuotr.

Avižinių dribsnių košei su ciberžole pagaminti reikia:

  • 80 g avižinių dribsnių

  • 130 g augalinio pieno

  • 130 g vandens

  • ½ šaukštelio KOTANTYI ciberžolės

  • 100 g briuselinių kopūstų

  • 1 lapo lapinio kopūsto

  • Aliejaus (kepti)

  • ½ svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • Saujelės karijų riešutų

1. Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.

2. Ryte sumaišykite su ciberžole, užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite.

3. Briuselinius kopūstus perpjaukite pusiau, nuo lapinio kopūsto lapo pašalinkite kietąją dalį.

4. Kopūstus berkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite. Taip pat suberkite smulkintus svogūnus ir česnaką. Viską apkepkite 2–3 min.

5. Daržoves sumaišykite su koše ir karijomis.

Skanaus!