Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Norigali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštiniųproduktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1 asm.
Apie 40 g. salotų mišinio
90 g. tofu („Marinated“ rūšies / marinuoto)
35 g. anakardžių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Pusės sunokusio avokado
1/4 nedidelio svogūno
1/3 nedidelės geltonosios paprikos
1 šaukštelio garstyčių (naudotos grūdėtos)
1 šaukštelio agavų sirupo
2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
2 griežinėlių konservuoto jalapeno pipirų (nebūtina)
Šiek tiek druskos
Susmulkinti apie ¼ svogūno, trečdalį nedidelės geltonosios paprikos ir jalapeno griežinėlius. Pusės avokado vidinę dalį peiliu supjaustyti rombais ir išskaptuoti šaukšteliu, kad gautųsi nedideli gabalėliai. Viską sudėti į indą kartu su salotomis ir išmaišyti.
Paruošti padažą – į indą sudėti garstyčias, agavų sirupą, šviežios citrinos sultis ir žiupsnį druskos ir išmaišyti iki vientisos masės.
Kubeliais supjaustyti tofu.
Į keptuvę įpilti apie šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti pjaustytą tofu ir kepti apie 4-5 minutes vis pamaišant, kol paruduos. Tada sudėti anakardžius ir pakepti dar kelias minutes, kol ir anakardžiai paruduos. Užberti šiek tiek druskos ar kitų pasirinktų prieskonių (tinka prieskonių mišiniai – bulvių, vištienos ir kt.) ir išmaišyti.
Į salotų masę supilti padažą ir gerai išmaišyti. Ant viršaus sudėti keptą tofu ir anakardžius, galima apibarstyti norimomis sėklomis, patiekti su duona ar kitais priedais.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.