100g raudonųjų lęšių
500g saldžiųjų bulvių
70g obuolio
1 nedidelio svogūno (~50g)
1 a.š. čili miltelių
1 a.š. druskos
60g krakmolo
20g maltų linų sėmenų
Padažui:
100g nesaldinto jogurto
10g petražolės
10g kaparėlių
citrinos žievelės
druskos ir pipirų
Lęšius išverdame, bulves verdame garuose.
Išvirtus lęšius ir bulves sutriname, maišome su smulkiai supjaustytu svogūnu, sutarkuotu obuoliu ir likusiais ingredientais.
Kepame sausoje keptuvėje arba ant aliejaus kol apskrus.
Man gavosi 12 blynų.
Gaminame padažą. I jogurtą maišome smulkiai supjaustytas petražoles ir kaparėlius, patarkuotą citrinos žievelę, skaniname druska ir pipirais.
Idealiu atveju paliekame padažą šiek tiek pastovėti, kad skoniai susigertų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @mindyoureats.