Atrask augalinį: raudonųjų lęšių užtepėlė (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Raudonųjų lęšių užtepėlė gali būti panaudojama užkandžiui, pietų ar vakarienės patiekalui panašiai kaip ir humusas. Raudonieji lęšiai greitai išverda (jei be luobelės) ir turi nemažą kiekį baltymų!

Sveikas receptas nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Lęšių ir bulguro troškinys


Raudonųjų lęšių užtepėlei pagaminti reikia:

  • 150 g raudonųjų lęšių

  • 3 v.š. sezamų pastos

  • 3 v.š. citrinos sulčių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1/2 a.š. kumino miltelių

  • 1/2 a.š. imbiero miltelių

  • 1/4 a.š. ciberžolės miltelių

  • 1/8 a.š. aitriosios paprikos miltelių

  • Saujos šviežių krapų ar 1/2 a.š. džiovintų

  • Druskos ir pipirų

  1. Lęšius nuplaukite po šaltu vandeniu. Puode užvirkite nedidelį kiekį vandens ir suberkite lęšius. Virkite apie 15 minučių kol lęšiai suminkštės.

  2. Lęšius atvėsinkite ir su kitais ingredientais sudėkite į maisto trintuvą. Sumalkite iki vientisos, kreminės konsistencijos.


Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.