Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
2 bananų
1/2 puodelio riešutų sviesto (130g)
2 puodelių augalinio pieno
1 1/2 puodelio greito paruošimo avižų dribsnių (150g)
1/2 puodelio pilno grūdo avižų dribsnių (60g)
1/4 puodelio avižų sėlenų (30g)
1 šaukšto chia sėklų (10g)
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnio druskos
Pasrinktinai:
Kelių datulių
Saujos šokolado gabaliukų
Dubenyje sutriname vieną bananą, sudedame riešutų sviestą ir pilame vieną puodelį augalinio pieno.
Sudedame visus sausus ingredientus, pradedame maišyti, supilame likusį pieną ir viską gerai išmaišome.
Įmaišome norimus priedus: 4 supjaustytas datules, pusę banano ir saują šokolado gabaliukų. Likusią pusę banano uždedame ant viršaus.
Visą masę dedame į nedidelę kepimo skardą, išteptą aliejumi, ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 35-45 min.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame Paulei iš Follow Your Spoon.