4 puodelių stambių avižų dribsnių
1/2 puodelio klevų sirupo
tarkuotos žievelės nuo 3 didelių apelsinų
4 v. š. kokosų aliejaus
1 a. š. cinamono
1 a. š. vanilės esencijos
žiupsnelio druskos
100 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau negu 70 % kakavos, veganiško)
Į dubenį pilame avižas, cinamoną ir druską. Pašildome kokosų aliejų kartu su klevų sirupu, vanile ir apelsinų žievelėmis. Skystus ingredientus gerai sumaišome su sausais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir tolygiai paskirstome.
Kepame įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu 185 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Išimame, pamaišome ir vėl kepame orkaitėje 20 minučių. Leidžiame pilnai atvėsti.
Peiliu smulkiai supjaustome šokoladą, dedame ant iškeptos granolos, gerai išmaišome.
Laikome sandariame ir sausame inde bei suvartojame per porą savaičių.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame Aistei iš Plantastic Blondie.