Atnaujinta: 2023 m. rugpjūčio 1 d.
Pasirodo, iš ryžių ir aviečių galima pagaminti ne tik pudingą! Štai jums įrodymas – veganiškas avietinis ryžainis!
1/2 puodelio virtų laukinių arba rudųjų ryžių
1 puodelis mirkytų datulių
1/2 puodelio kokosų drožlių
Keletas žiupsnelių druskos
1 puodelis šiek tiek pasmulkintų šaldytų aviečių
Visus ingredientus, išskyrus šaldytas avietes, dedame į maisto smulkintuvą ir smulkiname tol, kol masė taps daugmaž vientisa.
Sluoksniuojame. 1/2 gautos masės dedame į kepimo popieriumi išklotą maždaug 7 x 12 cm kepimo formą ar kokį kitokį indą (aš naudojau paprasčiausią plastikinį indą maistui). Ant viršaus dedame avietes ir ant jų likusią dalį ryžių masės. Rankų ar mentelės pagalba šiek tiek paspaudžiame.
Dedame į šaldymo kamerą. Geriausia palaikyti per naktį.
Ištraukus iš kameros, supjaustome gabaliukais, pabarstome kokosų drožlėmis, ragaujame!
Skanaus!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui skaniaikepa.