Atnaujinta: 2023 m. spalio 22 d.
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
180 g. tofu
0,5 šaukšto maistinių mielių
0,5 šaukšto sojos padažo
70 ml. kokosų aliejaus (naudotas rafinuotas – tad be kokosų kvapo)
1 šaukšto šviežios citrinos sulčių
0,5 šaukšto obuolių acto
0,5 šaukštelio druskos
1 šaukštelio svogūnų miltelių/granulių
Tofu išimti iš pakuotės ir nusausinti spaudžiant su rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
Visus ingredientus iki vientisos masės sumalti rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi.
Sumaltą masę dėti į pasirinktą indą, galima jį dar iškloti kepimo popieriumi, kad sūrį išimti būtų lengviau.
Sūrį palaikyti šaldytuve bent kelias valandas arba geriausia - per naktį.
Valgyti galima vieną, su salotomis, užkandžiais, makaronais, naudoti kaip padažą ir kt.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui Plantasticka