Atnaujinta: 2023 m. rugpjūčio 1 d.
Saulėgrąžų „kefyrui" pagaminti jums reikės:
puodelio nuplautų, kelias valandas (arba per naktį) pamirkytų saulėgrąžų (kiekis priklauso nuo to, skystus ar tirštus šaltibarščius mėgstate)
400-500 ml vandens
citrinos sulčių pagal skonį
Mirkome saulėgrąžas, gerai nuplauname, plakame su vandeniu ir citrinos sultimis iki vienalytės masės, atšaldome.
Sojų „kefyrui" pagaminti jums reikės:
1 litro nesaldinto be jokių skonių sojos pieno;
1-2 citrinos sulčių;
nesaldinto sojų jogurto, jei mėgstate tirščiau
Citrinų sultis supilame į pieną, laukiame kol sutrauks, jei per skysta - situaciją geriname jogurtu. Šaldome.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
krapų, jaunų svogūnų laiškų
vieno didelio arba keleto vidutinių žalių agurkų
marinuotų burokėlių
tofu arba avokado vietoj kiaušinio (o galima naudot ir abudu)
juodosios druskos, pipirų pagal skonį
Pjaustome agurką, krapus, svogūniukus, tofu arba avokadą, dedame burokėlius, užpilame pasigamintu "kefyru", gardiname pipirais, druska pagal skonį ir dar šiek tiek papjaustom žalumynų ant viršaus papuošimui.
Skanaus!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai #Gyvigali ir tinklaraščiui @everyspecialday.