4 asmenims
apie 1,5 kg arbūzo
1 raudonojo svogūno
3–4 trumpavaisių agurkų
šviežių kalendrų arba mėtų
1 šaukšto lukštentų pistacijų (papuošti)
Padažui:
1⁄2 citrinos
1 šaukšto raudonojo vyno acto
1 šaukštelio cukraus
2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių
3–4 šaukštų lukštentų pistacijų
apie 60 ml alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
1. Agurkus ir arbūzo minkštimą supjaustykite kubeliais, jeigu arbūze yra sėklų – išimkite.
2. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir kelias minutes pamirkykite šaltame vandenyje, tuomet nusausinkite.
3. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
4. Sumaišykite pjaustytus ingredientus, apibarstykite pistacijomis, kalendromis.
Skanaus!