Apelsininis kruasanų pudingas su vaisiais (Receptas)

Nesuvalgyti kruasanai greitai sudžiūsta. Prikelkite juos naujam gyvenimui! Receptas, kurio dėka vakarykštis kruasanas tampa apelsinais kvepiančiu pudingu su vaisiais ir uogomis!

VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimas 20 min

Kepimas 15 min

Orkaitės t-ra 170 °C

Kruasanų pudingui pagaminti reikia:

  • 2-3 kruasanų su aviečių įdaru

  • Sviesto (formai patepti)

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto apelsinų džemo

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • Miltelinio cukraus (pabarstyti)

  • Įvairių vaisių (patiekti)

1. Vakarykščius kruasanus su aviečių įdaru supjaustykite riekelėmis, jas lengvai padžiovinkite.

2. Sudėkite riekeles į kepimo formą, pateptą sviestu ir pabarstytą cukrumi.

3. Sumaišykite kiaušinį su apelsinų džemu, supilkite grietinėlę ir suberkite apelsinų žievelę. Užpilkite ant kruasanų riekelių. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min, kol gražiai apskrus.

4. Ant dar karšto pudingo užberkite uogų, vaisių gabaliukų. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Gardžių atradimų.