Kriaušių sidre keptos ančiukų kulšelės (Receptas)

Atnaujinta: 2021 m. rugsėjo 2 d.

VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 3 val.

Orkaitės t-ra 140 °C

Reikia:

  • 4 LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kulšelių

  • 1 l sausojo kriaušių sidro

  • Žiupsnelio druskos

  • 2–3 tvirtų kriaušių

  • Kelių šakelių čiobrelio

1. LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kulšelių odelę įpjaukite langeliais. Dėkite ant įkaitintos keptuvės odele į apačią, pakepkite, kol išsilydys riebalai.

2. Sudėkite kulšeles į troškintuvą, supilkite sidrą, pasūdykite ir šaukite į iki 140 °C įkaitintą orkaitę 2 val.

3. Kriaušes supjaustykite ketvirtadaliais, pašalinkite sėklalizdžius ir sudėkite į troškintuvą kartu su antiena. Įdėkite kelias čiobrelio šakeles. Kepkite dar apie valandą.

Skanaus!