Alyvuogės mangų marinate (receptas)

Ieškote lengvo užkandžio? Marinuokite alyvuoges! Šiame recepte galima naudoti ir kietesnius mangus, ir labiau prinokusius.

Kietesnius supjaustykite, o minkštesnius tiesiog sutrinkite į tyrę.

VMG archyvų nuotr.

Mangų marinate marinuotos alyvuogės;

  • 1 mango

  • 2–3 cm gabaliuko imbiero šaknies

  • 2 skiltelių česnako

  • 100 ml alyvuogių aliejaus

  • 300 g žaliųjų alyvuogių su kauliukais

1. Mangą supjaustykite plonais šiaudeliais, taip pat supjaustykite ir imbierą.

2. Česnaką sutraiškykite peiliu ir viską sumaišykite.

3. Supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite alyvuoges. Laikykite šaltoje vietoje ne trumpiau nei valandą, o geriausiai – per naktį.

Skanaus!