#Alfošuo. Drebučiai šunims (Receptas)

Ar kada nors gaminote šaltieną savo augintiniui? Alfas parodys, kaip lengvai paruošti drebučius, kurie pagaminami 10 kartų greičiau nei įprasta šaltiena.

VMG nuotr.

Drebučiams pagaminti reikia:

  • ½ vidutinės morkos

  • 3 šaukštų žirnelių

  • 200 ml virto sultinio (be druskos)

  • 7 g želatinos

  • 100 g augintinio mėgstamos mėsos gabaliukų

  1. Į sultinį supilkite želatiną, išmaišykite.

  2. Pjaustytas morkas, žirnelius ir mėsos gabaliukus sumaišykite dubenėlyje.

  3. Kai želatina ištirps, sultinį supilkite į dubenėlį su morkomis ir mėsa. Dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti 2–3 val.

  4. Tada supjaustykite ir sumaišykite, kad šuneliui būtų paprasčiau ragauti.

PATARIMAI:

  • Kaulų sultinys – puikiai virškinamas, palaiko sąnarių sveikatą, imuninę sistemą, apetitą bei gerina odos ir kailio būklę.

  • Želatina – stiprina kaulus ir sausgysles, taip pat suteikia jiems tvirtumo bei elastingumo.

  • Morkos – turtingos vitamino A.

  • Žalieji žirneliai – turi daug vitamino B1, fosforo ir kalio.

  • Vištienos kepenėlės – gausu vitamino A, B grupės vitaminų, geležies, vario, cinko ir nepakeičiamų riebalų rūgščių.

* Dėl individualaus savo šuns maitinimo raciono visuomet pasitarkite su veterinaru ir

gydytoju.