Alfo burokėlių sriuba su kriaušėmis ir šonine

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asmenims

Reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • 3 kriaušių

  • 2 skiltelių česnako

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 500 g marinuotų burokėlių

  • 100 g karštai rūkytos šoninės

  • 1 l daržovių arba vištienos sultinio

  • druskos, pipirų

  • krapų, juostelėmis pjaustytų lapinių kopūstų (papuošti)

1. Šoninės juosteles sudėkite į kepimo formą ir apskrudinkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje kelias minutes.

2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepkite su šlakeliu aliejaus, kol gražiais pagels.

3. Sudėkite tarkuotą morką, kapotą česnaką ir kubeliais pjaustytas kriaušes, kepkite dar kelias minutes, kol daržovės suminkštės. Įberkite druskos ir pipirų.

4. Supilkite burokėlius, sultinį, daržoves ir sudėkite kepintą šoninę. Užvirkite ir pakaitinkite apie 5 min.

5. Patiekite papuošę žalumynais.

Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?"