Atnaujinta: 2022 m. rugsėjo 27 d.
Alfas atskleis, kaip šviežias braškes panaudoti dviem skirtingais būdais: iš tų pačių ingredientų pasigaminti arba skanius pusryčius, arba ypatingą desertą pietums.
Laidą #AlfasAtsakingai žiūrėkite čia
200 g šviežių braškių
200 g ŽEMAITIJOS PIENO liesos varškės
4–5 šaukštų DOBILAS natūralaus jogurto
1 šaukštelio TAYLOR & COLLEDGE ekologiško vanilės ekstrakto
3–4 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais
1. Braškėms nupjaukite kotelius ir supjaustykite jas vidutiniais gabaliukais.
2. Varškę, jogurtą ir vanilės ekstraktą sutrinkite virtuviniu trintuvu.
3. Į dubenį suberkite javainius, dėkite kelis šaukštus varškės kremo ir pjaustytas braškes.
200 g šviežių braškių
1 šaukšto medaus
1 šaukšto TAYLOR & COLLEDGE ekologiško vanilės ekstrakto
Keleto gabaliukų citrinos žievelės
3–4 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais
1. Braškėms nupjaukite kotelius ir perpjaukite per pusę. Dėkite į kepimo formą.
2. Ant braškių pilkite medų ir vanilės ekstraktą, dėkite citrinos žievelę (jos galite ir įtarkuoti).
3. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. 10–15 min.
4. Į dubenį suberkite javainius, dėkite kelis šaukštus varškės kremo ir apkeptas braškes bei pilkite likusio formoje sirupo.
Patiekalai patiekti iittala induose
Skanaus!