Agurkų ir krevečių salotos azijietišku stiliumi

Atnaujinta: 2020 m. liepos 13 d.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 200 g virtų krevečių

Marinatui:

  • 1 citrinžolės

  • 4–5 laiškinių česnakų laiškų

  • 3–4 šakelių kalendrų

  • ½ mažos aitriosios paprikos

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 2–3 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 4 trumpavaisių agurkų

  • 1 prinokusio mango

  • Kalendrų šakelių (patiekti)

  1. Citrinžolę sumaigykite plaktuku. Laiškinius česnakus, kalendras ir papriką smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir aliejumi, druska. Įdėkite citrinžolę. Sudėkite krevetes ir trumpai palaikykite, kol ruošite kitus produktus. Supjaustykite agurkus specialia pjaustykle. Mangą supjaustykite plonomis riekelėmis.

  2. Iš marinato išimkite citrinžolę. Krevetes kartu su marinatu sumaišykite su likusiais produktais. Patiekite su kalendros šakelėmis.

Skanaus!