4 Alfo patarimai, kur gardžiai panaudoti saulėje džiovintus pomidorus

Saulėje džiovinti pomidorai yra tikras delikatesas, turintis daug ryškaus umami skonio. Tad nieko keista, kad jais gardinti patiekalai tampa tiesiog neatsivalgomi.

Saulėje džiovintais pomidorais tinka gardinti kone viską: troškinius, sriubas, salotas ir t. t. Deja, kartais pritrūkstame idėjų, kur dar juos panaudoti.

Alfas dalinasi savo skonių atradimais, kurie net ir kasdieniam patiekalui suteiks ryškesnį akcentą.

VMG nuotr.

1. Smulkiai kapotais saulėje džiovintais pomidorais mėgstu gardinti lašišos ir avokado tartarą. Džiovinti pomidorai suteikia švelnios, bet dar išraiškingesnės rūgštelės. Be to, retsykiais įmaišau ir rūkytos lašišos. To-bu-la.

2. Mėgstamiausią pusryčių košę – grikius, skaninu saulėje džiovintais pomidorais, kietuoju sūriu ir trupučiu česnako, Paprasta košė tampa ryškesnio skonio, sotesnė ir tokia gardi, kad kitą rytą ir vėl jos norisi.

3. Į mocarelos salotų su pomidorais padažą visada įmaišau smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidoriukų. Jų skonis tobulai dera su šviežia mocarela.

4. Kai užsuka netikėti svečiai, visada pasiūlau jiems šiltos duonos su saulėje džiovintų pomidorų, gero kokybiško aliejaus ir tarkuotos citrinos žievelės pagardu. Kol ruošiu pagrindinį patiekalą, svečiai mirko pagarde duoną ir mėgaujasi.

VMG nuotr.

Be to, artėja šaltų sriubų sezonas, į jas taip pat drąsiai įmaišykite trintų džiovintų pomidorų: skonis bus dar sodresnis.

Taigi, nepamirškite šaldytuve visada turėti džiovintų pomidorų, nes tai yra skonių lobis, greitas bei efektyvus triukas, suteikiantis daugiau skonio net ir kasdieniams patiekalams.

Gardžių jums skonio atradimų.