Tai yra greiti ir nuostabūs „Imperatoriškieji blyneliai". Originaliame recepte daugiau sviesto, cukraus ir dedama rome mirkytų razinų. Tokie labai tinkami gardžiuotis įlipus į kokią Alpių viršūnę (tiesa, ten pirmąsyk jų ir ragavau).
Čia mano „Kaiserschmarrn" variantas (užteks maždaug 3-4 asmenims, priklausomai nuo alkanumo). Visko dėjau po 5:
5 kiaušiniai
5 šaukštai miltų (be didelio kaupelio)
4 arb. šaukšteliai cukraus + 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
5 šaukštai pieno
+ norimi priedai: tradiciškai razinos, o aš šįsyk įbėriau aguonų.
Kaip gaminti?
Suplakti kiaušinius iki putų ir vėliau įmaišyti likusius ingredientus. Keptuvėje pakaitinti sviestą, įlieti tešlą, kepti, kol sutvirtės apačia. Tuomet apvesti, kepti kitą pusę ir po kiek laiko susmulkinti mentele omletą-blyną į smulkesnius gabaliukus. Maišant gabalėlius keptuvėje galima dar pagardinti gabalėliu sviesto. Tobula patiekti apibarstytus cukraus pudra, šalia tinka trintos uogos, tyrės ar uogienės. Aš derinau su orkaitėje keptais trintais obuoliais.
„Kaiserschmarrn" – mažai chaoso ir visi laimingi, pamėginkite!